Címlap PR cikkek A borismeret, mint az általános műveltség része

PayPal támogatás

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!

A támogatott szervezet nevénél a szegedi wiw név jelenik meg, de ez ne zavarja, azok is mi vagyunk.

Köszönjük!

Belépés



Google hirdetések



Cimkefelhő

by Zaragoza Online
 

Hogy vállalkozása megtalálható legyen a Google-ben, FIGYELMESEN olvassa el az alábbi útmutatót!

Az oldalunkon való regisztrációnak csak akkor van értelme, ha minden rovatot pontosan és figyelmesen kitölt.

A leírásban, adjon meg legalább 10-15 sor hosszúságú információt, benne a tevékenységére jellemző kulcsszavakkal, teljesen egyedi megfogalmazában, ami ugyanebben a formában még nem jelent meg a weben máshol. A Google ugyanis nem szereti a másolatokat, duplikációkat.
Ne használjon puszta felsorolásokat, nem szükséges novellát írni, de legyen életszerű, emberi fogyasztásra is alkalmas bemutatkozó szöveg.

De mindenek előtt kattintson ide és regisztráljon!

A borismeret, mint az általános műveltség része PDF Nyomtatás E-mail
( 0 Votes )
Írta: Administrator   
2012. szeptember 30. vasárnap, 08:02
A rendszerváltást követően hazánkban is rohamos fejlődésnek indult a minőségi borkészítés és számtalan színvonalas pincészet jött létre. A kannás, olcsó, igénytelen borok után először csak az ínyencek kapták fel a fejüket a minőségi borok, először valóban szokatlan ízére.
A kínálattal párhuzamosan kialakult -és ez a folyamat a mai napig tart- egy igényes, a minőségi bort nemcsak ismerő és kedvelő, de értő közönség is. Az elmúlt két évtized, köszönhetően a polcokon megjelenő boroknak, a számtalan borfesztiválnak, borkóstolónak és borvacsoráknak, a széles tömegek körében is igényt támasztott a minőségi borok fogyasztása és az ehhez kapcsolódó elméleti és gyakorlati tudnivalók megserzése iránt.
A legalább alapfokú borismeret nélkül manapság az átlagember is kerülhet kényelmetlen helyzetbe, akár egy exluzív fogadáson, vagy csak egy egyszerű étteremben zajló vacsora során, esetleg egy borfesztivál standja előtt kóstolgatva.
Nem túlzás azt állítani, hogy a borismeret az általános műveltség részévé vált és meglehetősen kínos tud lenni, ha valaki egy villányi borásztól édes vörösbort kér, vagy éppen savanyúnak értékel egy szép száraz bort.
Ezen ismeretek megszerzésének természetesen számtalan módja van, attól függően, hogy valakit a téma milyen mélységig érdekel. Aki az átlagosnál többet szeretne megtudni a borokról, készítési módjukról, a fajtákról, azok kóstolási és ivási módjaikról, mindenképpen érdemes egy borkurzust, borismeretei tanfolyamot keresni, ahol a borértő oktatók, intenzív formában átadják a borral kapcsolatos legfontosabb ismereteket.
A Dél-alföldi Borsuli, a Rohály Gábor és Mészáros Gabriella nevével fémjelzett Borkollégium kihelyezett tagozataként immár a az itt élők számára is lehetővé teszi szakszerű borismeret megszerzését a nélkül, hogy a fővárosba kellene utazni. Alap és középfokú borkurzusaik a WSET oktatási  tematikájára épülnek. Ennek az a lényege az egyensúly-centrikus borértékelés. Ezt az alapelvet követi a világ szinte valamennyi ismert borkereskedője, szállodája, vendéglátóhelye és a szakírók széles köre is. Ismerkedjen meg a Dél-alföldi Borsuli által rendszeres időközönként indított, több napos bortanfolyamaival.
Módosítás dátuma: 2012. szeptember 30. vasárnap, 08:56