Ingyenes cégadatbázis
Roosevelt téri Halászcsárda |
|
|
WaySearch
HU
Megye: Csongrád
6720
Szeged
Roosevelt tér 14.
Ezt a cÃmet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Website
Kapcsolattartó neve: Frank Sándor
Tel.: +36-62/555-980
A szögedi halászlé, mint fogalom, szinte egybeforrt a Roosevelt téri Halászcsárdával, népszerűbb és közismertebb nevén a Sótartóval. Az étterem neve fogalommá vált az elmúlt néhány évtized alatt nemcsak a városban, de országszerte, sÅ‘t az sem túlzás, ha azt állítjuk, hogy világszerte. Ha távoli vendég érkezik Szegedre, akkor vagy korábbi hallomásai alapján, vagy az itt élÅ‘ ismerÅ‘sök, rokonok invitálására biztos, hogy felkeresi a város egyik legismertebb és legépszerűbb éttermét, a Roosevelt téri halászcsárdát. Az étterem igazán frekventált helyen, a belvárosban, a Belvárosi híd (régi híd) és a Tisza által határolt tér, a Roosevelt tér sarkán található. Nyáron, a csárda teraszán, lombos fák árnyékában, cigányzene mellett a Tisza tÅ‘szomszédságában fogyaszthatják el vendégeink a messze földön ismert eredeti szögedi halételeket, mindenek elÅ‘tt a filézett ponty- és vegyes halászlevet, a batyus hallét és a különféle sült halakat. Szintén a csárda üzemelteti a tér másik oldalán, a híd alatt a nyári idÅ‘szakban működÅ‘ Belvárosi Halászkertet, ahol élÅ‘zene mellett egy kicsit kötetlenebbül és olcsóbban kóstolhatják meg a csárda legfontosabb és legjellemzÅ‘bb ételeit. A csárda hangulatos és stílusosan berendezett pincéje alkalmas zártkörű rendezvények lebonyolítására is. A csárda tulajdonosa Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, aki alapító tagja az ElsÅ‘ Magyar Fehérasztal Lovagrendnek, melynek szellemi atyja Benke László világhírű mesterszakács. ÜzletvezetÅ‘je Ferenczi DezsÅ‘ éttermi mester, aki több évet dolgozott neves és elÅ‘kelÅ‘ német és osztrák éttermekben és nem utolsó sorban gazdája hazánk egyik legnagyobb és legértékesebb szakácskönyv gyűjteményének. A tulajdonos, Frank Sándor nevéhez fűzÅ‘dik hazánk egyik legnagyobb, legrangosabb, legismertebb és legrégibb gasztronómiai fesztiválja, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, melyet 2008-ban 12. alkalommal rendeztek meg szeptember elsÅ‘ hétvégéjén. A Tisza mindkét partja megtelik ilyenkor, hisz az ország minden részérÅ‘l több tízezer látogató érkezik, akik jelentÅ‘s része az esemény fénypontján elkészíti saját halászlevét, hogy összemérje a többi sok száz versenyzÅ‘ ételével. Szolgáltatásaink:
Videóreceptek
|
|
|
Ki olvas minket
Oldalainkat 24 vendég böngészi
|