Cégkartoték - cégadatbázis, cégregiszter - Ingyenes cégadatbázis - Borászatok https://www.cegkartotek.hu/cimlap/vendeglatas/boraszatok.html Fri, 29 Mar 2024 11:43:41 +0100 Sigsiu Online Business Index 2 FeedCreator Kattra Pincészet https://www.cegkartotek.hu/cimlap/vendeglatas/boraszatok/kattra-pinceszet.html Kattra Pincészet.21 éve alapított családi vállalkozás. 6.1 ha saját szőlőterülettel rendelkezünk. Boraink: Chardonnay,Olasz rizling, Szürkebarát,Sauvignon blanc, Királyleányka, Etyek-Budai Friss,Pinot noir, Merlot Minőségi pezsgő. Mon, 06 Apr 2015 07:33:35 +0200 Salánki Családi Borpince https://www.cegkartotek.hu/cimlap/vendeglatas/boraszatok/salanki-csaladi-borpince.html Minőségi borokat készítünk a 20 ha-os birtokon 40 éve igyekszünk a fogyasztók igényeit kiszolgálni. Wed, 21 Nov 2012 21:44:58 +0100 Good Vin K.F.T. https://www.cegkartotek.hu/cimlap/vendeglatas/boraszatok/good-vin-k.f.t.html Seprodi Jozsef Szekely borasz a kiskukullomenten.A roman borkostolo tarsasag tagja, tobb aranyermes bor elkovetoje. Kezmuves boraszat a kikukullo menten 20km-es korzetben levo telepulesek borai kostolhatok a 30 ferohelyes kostoloteremben.A jo hangulatot a szaszcsavasi zenekar biztositja. Rendhagyo borbemutato, tortenelem, kulturtortenet, irodalommal tuzdelve. Kerjuk idobe bejelentkezni Tel:+40745845347 E-mail:seprodi_jozsef@yahoo.com Wed, 24 Oct 2012 20:51:31 +0200 Dél-alföldi Borsuli https://www.cegkartotek.hu/cimlap/vendeglatas/boraszatok/del-alfoldi-borsuli.html A Dél-alföldi Borsuli, a Borkollégium szegedi tagozataként már a Dél-Alföldön is elérhetővé teszi alap és középfokú borismereti tanfolyam (http://www.delalfoldi-borsuli.hu/tanfolyamok.html)ainkat, melyek a WSET oktatási tematikáját követik. Ha szeretne megismerkedni a borok világával, ha Ön is úgy érzi, hogy a borok ismerete napjainkban hozzá tartozik az alapműveltséghez, akkor keressen meg bennünket és végezze el borkurzusaink valamelyikét. A Borkollégium, illetve a Dél-Alföldi Borsuli borismereti tanfolyamai intenzív kurzusok, melyek egymást követő napokon, – alapfokon általában péntek-szombat-vasárnap, -, ill. - középszintü képzés esetén – csütörtök-péntek-szombat-vasárnap, vagy két egymást követő hétvégén kerülnek megtartásra. Tanfolyamaink mindegyikére jellemző a kóstolás elsődlegessége, középpontba helyezése. Sun, 30 Sep 2012 09:56:29 +0200 Vinoron Borház Villányi Kis Pincék Budapesten https://www.cegkartotek.hu/cimlap/vendeglatas/boraszatok/vinoron-borhaz-villanyi-kis-pincek-budapesten.html A Vinoron Borház beköszönése, kínálata Üdvözöljük a borkedvelő érdeklődőt! Köszöntjük a villányi bor rajongóit, kedvelőit! Önöket szeretnénk megszólítani, azokat, akik nyitottak a kevésbé ismert termelők becsülettel előállított, tiszta borainak jó ízére. Önökért is alakult meg kereskedésünk, mert az újonnan alakult Vinoron Borház apró borboltja és reményeink szerint széles, egyre szélesedő palettája a villányi kicsik tarka színeivel szeretné megörvendeztetni mindazokat akik kíváncsiak, nyitottak a villányi borvidék sokféle ízére Célunk az általunk megismert és megkedvelt kisebb pincészetek borait Villányból közelebb hozni, felmutatni és megkínálni vele az érdeklődőket. Olyan kiváló villányi pincék, pincészetek borainak forgalmazását vállaljuk fel, melyek méretük, vagy tőkeerejük miatt, eddig nem nagyon, vagy nem is tudtak a fogyasztóknál közvetlenül megjelenni. A kis villányi borászatok kínálatát szeretnénk felhozni Pestre, és bemutatni Önöknek a Pincészeteket, a borászokat és megkínálni Önöket boraikkal. Sokféle, kis tételt kínálunk, barátságos borokat barátságos árakon. Meggyőződésünk, hogy a Villányi borvidék borai olyan tarka szőttest alkotnak, ahol a nagyon ismert nevű borászok szinte technológiai nagyüzeme, a kifejezetten félipari jellegű nagy borkombinátok, a jövő falanszterei mellett ott a helye a sok kis helyi családi gazdálkodónak, a kétkezi borászoknak is. A villányi borkultúra szegényebb lenne a háztáji szőlészet és háziipari borászat elsorvadásával, pedig a trend erre mutat, a kis pincék értékesítési gondokkal küzdenek, az ismertség hiányával, marketingnélküliséggel, s jelenleg küzdenek a túlélésért, a fennmaradásért. Az elmúlt években sokat változott az értékesítés helyzete, és kistermelőként egyre nehezebben eladni ezt a fantasztikus vörös nedűt, pedig a családok manufakturálisan, két kezükkel termelt, tiszta, természetes anyagokból állítják elő a méltán híres villányi vörösbort. Termékeiket eddig ismert helyi borászok vásárolták fel, és ízeik egységesítése után, saját boruk részeként forgalmazták. A VINORON BORHÁZ ezeket a zömében hagyományosan erjesztett, fahordóban érlelt borokat minősíti, a legkiválóbbak közé tartozókat pedig hozzásegíti ahhoz, hogy önálló címkével, a valódi kistermelő megnevezésével forgalomba kerülhessenek. Nemes cél számunkra vállalni, hogy a többé-kevésbé ismert vagy alig ismert, igazi kistermelők segítségünkkel ismertebbek, még sikeresebbek legyenek - s megőrződjön valami abból is, ami igazán Villány volt az elmúlt évszázadok alatt, a kis présházak, családi pincészetek Villánya - s ezáltal a megvásárolhatóan megmaradjon a valódi kézműves villányi bor is. Fri, 24 Aug 2012 12:04:41 +0200 Andreas Wellness és Borház Panzió https://www.cegkartotek.hu/cimlap/vendeglatas/boraszatok/andreas-wellness-es-borhaz-panzio.html BOR ÉS WELLNESS BADACSONYBAN ANDREAS WELLNESS ÉS BORHÁZ PANZIÓ A panzió Magyarország egyik legszebb táján, a Badacsony- hegy lábánál található. A szép szobák és kitűnő konyha mellett masszázs, orvosi ellátás és wellness szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket. Egész évben kellemes kikapcsolódást biztosítunk. Borházunkban áttekintést nyújtunk Badacsony legjobb pincéinek boraiból, mellé kemencében sült ételeket kínálunk. Céges rendezvényeknek külön terem. Téli program lehetőségek: Kirándulások a Vulkánok völgyében, a Badacsony hegyen, Szent -György hegyen, Szigligeti várhoz. A Badacsony hegy pincéinek borainak megismerése. Hideg téli estéken meghúzódni a kemence mellett finom ételekkel és italokkal. Élvezni a wellness szalon kényeztetését.. Fri, 29 Jun 2012 11:13:35 +0200 Fontanyi Borászat KFT https://www.cegkartotek.hu/cimlap/vendeglatas/boraszatok/fontanyi-boraszat-kft.html A napsütötte déli lejtők melegét és a szakma szeretét gyűjtöttük össze azokba a poharakba, amelyet jó szívvel ajánlunk Önöknek! Látogasson el hozzánk és megajándékozzuk a jó bor mellett e gyönyörű táj hangulatával, ahol érzékelni lehet a teremtés nagyszerűségét!Borkóstolásra várjuk kedves vendégeinket, ahol a finom nedűk mellett kellemes környezetben , télen kandallóval fűtött borozónkban /90fő/, nyáron a kerthelyiségben/80 fő /ahonnan páratlan kilátás tárul a siklósi várra . Fri, 26 Aug 2011 18:12:21 +0200 Becsák Audio Rendezvénytechnika https://www.cegkartotek.hu/cimlap/vendeglatas/boraszatok/becsak-audio-rendezvenytechnika.html Cégünk vállal Hangosítást profi eszközökkel. Fénytechnika eszközök bérbeadását, Olcsó színpadfedés és színpadbérlés. Kérje ingyenes árajánlatunkat. Tue, 28 Jun 2011 01:01:23 +0200 Bene pincészet https://www.cegkartotek.hu/cimlap/vendeglatas/boraszatok/bene-pinceszet.html A Tokajbor-Bene Pincészet egy lelkes, fiatalokból álló családi borászat, amely Bodrogkeresztúron, a világörökség részeként nyilvántartott hírneves Tokaj-hegyaljai borvidék szívében működik. Az örökség és a szakmai megalapozottság a néhai családfő, Bene Miklós érdeme, aki megálmodta és 1998-ban megalapította a pincészetet. Jelenleg lánya, Dr. Bene Zsuzsanna vezetésével működik a vállalkozás, a főborászi teendőket Tátrai Zsolt látja el, míg Kenéz Gábor bormenedzserként egészíti ki a kis csapat munkáját. Alapvetően a tradicionális tokaji borkészítés szellemében végezzük munkánkat, igyekszünk azonban a fogyasztói ízlésvilág alakulását hűen követni, és Tokaj minél többféle arcát megmutatni. Borászatunk székhelye a korábban a Máriássy-család tulajdonát képező kúria, aminek főépülete ma palackozóként, raktárként és irodaként funkcionál. Az épület alatt található az 1000 hektoliter befogadóképességű, tölgyfahordós pince. A mintegy egy hektáros, parkszerű udvaron található a kor minden kívánalmának megfelelő szőlőfeldolgozónk, valamint egy saválló acéltartályokkal berendezett borkezelő helyiség. Különlegességünk, hogy az udvaron található fenyőfákon telente baglyokat is láthatnak az idelátogatók. Filozófiánk egyszerűnek tűnik. Megpróbálunk eleget tenni azon kötelező elvárásnak, hogy a tokaji hírnevét - mint évszázadok során kivívott helyi hagyományt és örökséget - tovább gazdagítsuk, azaz, hogy szívvel-lélekkel készített kézműves boraink különleges minőségben és zamatvilággal kerüljenek a fogyasztók asztalára.. Alapelveinket 10 pontban rögzítettük: 1. Középmagas művelés rövidcsapos metszéssel. 2. Négyévenkénti istállótrágyázás, a műtrágyák mellőzése. 3. Rügyválogatás, hónaljhajtások eltávolítása, levelezés, fürtválogatás alkalmazása. 4. Az alapborok gondos válogatással és odafigyeléssel történő készítése. 5. Aszúszemek gyűjtése saját termésből, valamint kontrolált termelőktől történő felvásárlás útján. 6. Aszúbor készítése kizárólag a jónak és a kitűnőnek tekintett évjáratokban (ennél gyengébb minőséget adó évjáratokban nem hozunk forgalomba aszúborokat). 7. Az aszúszemeket kizárólag kierjedt újborban áztatjuk, és alkohol maceráló hatásával dolgozunk. 8. Több éves - akár 8 évet is meghaladó! - tölgyfahordós érlelés. 9. Kizárólag saját palackozás. 10. Késői szüretelésű, gyümölcsös, rövidebb ideig tartó fahordós érlelésű borkülönlegességek készítése (a tokaji szőlőfajtákban rejlő lehetőségek próbálgatása céljából). A XVIII. SZÁZADBAN ÉPÜLT PINCE Több mint 150 éves, ezer hektoliter befogadóképességű pincében történik gazdag és harmonikus ízvilágú boraink hosszan tartó, fahordós érlelése. A helyenként 40 méteres vastagságot elérő löszrétegbe vájt boltozott bortározó egykor a Máriássy-család tulajdonát képezte, a fölötte lévő épületek pedig a 18. századi állapotokat tükrözik máig. A pincében az átlaghőmérséklet 10-12 Celsius fok, az éves ingadozás mindössze 1-1,5 C. A relatív páratartalom mindehhez 85-94 százalék, ami éves szinten legfeljebb 4-5 %-ot ingadozik. A szellőzés a pinceágak tetején kialakított, 20x20 centiméter keresztmetszetű kürtőkkel - itteni nevükön, léleklyukakkal - biztosított. A pince sajátossága még, hogy falát nemespenész, az úgynevezett Cladosporium cellare borítja, ami különösen fontos szerepet tölt be a nemes borok érlelődésében. Ez a hófehérből a hamvas szürkén át a koromfeketéig színeződő csodás gombafaj az alkoholgőzzel elpárolgó bor alkotórészeiből táplálkozik, elpusztítja a légtérben lévő mikroorganizmusokat, és kiegyenlíti a páratartalom ingadozásait. Tehát, mikor sok a víz a levegőben, elnyeli, mikor pedig légszárazság állna be, kibocsátja magából a nedvességet. Ezen kedvező állapotok fenntartása mellett, s a szőlőben kifejtett szakmai munkán túl, nagy gondot fordítunk 30 éve folyamatosan bővített muzeális boraink minőségének megőrzésére is. Mondhatjuk, a legkiválóbb évjáratokból őrzünk tételeket. E kivételes elixírek, már-már nem is evilági italok íz- és illatvilága az idelátogatók szerint egyedülállóan gazdag és különleges. Érdemes hát próbára tenni őket... Vendéglátás Gondolván arra, hogy ezen a festői szépségű helyen hosszabb időt érdemes eltölteni, és hogy a borkóstolás fáradalmait is ki lehessen pihenni, vendégeink rendelkezésére áll egy kedves vendégház, ami 4-6 fő számára kínál szálláslehetőséget. De nemcsak azt! Bodrogközre nyíló panorámájával ugyanis olyan plusz élményt nyújt, amiért érdemes messze földről is elnézni ide. Hiszen képet csakis az kaphat e pazar látképről, aki maga is él a lehetőséggel... BORKÓSTOLÁS ÉS VENDÉGLÁTÁS PINCÉSZETÜNKBEN Tokajbor-Bene Pincészet - 3916 Bodrogkeresztúr, Felső út 50. A házi bormúzeum és az érlelő pince előtt, a palackozó alatt van - a Bodrogkeresztúron jellemző -, padlótól a plafonig Keresztúri tufakővel kirakott, középpilléres, boltíves, rusztikus hangulatot árasztó kóstoló termünk. A 200 évvel ezelőtt kőből, mesteri munkával kirakott íves tartóoszlopok és a nyergelt hordók nem csak szemet gyönyörködtetik, hanem szervesen hozzájárulnak a meghitt hangulat, a kóstoló atmoszférájának megteremtéséhez, ezzel is élményt adóbbá téve a kóstoltatott természetes nemes borokat. Borkóstolások A borkóstolások alkalmával lehetőség nyílik egyrészt arra, hogy a különböző borfajtákkal megismerkedhessünk, másrészt a különbségek kifinomultabb megállapítását lehet fejleszteni. Különböző kóstoló soraink vannak, igyekeztünk mindenki igényeinek megfelelő összeállításokat kitalálni. Mint általában, száraztól az édesebb felé, a fiatal évjárattól az öregebb irányába történik a borok sorrendjének megállapítása, hogy ízlelő szerveinket minél kevésbé terheljük, illetve, hogy képesek legyünk a különbségek érzékelésére. Wed, 02 Feb 2011 12:30:44 +0100 Csobánc Cooperation - Beöthy Tóth Pincészet https://www.cegkartotek.hu/cimlap/vendeglatas/boraszatok/csobanc-cooperation.html Két kis önálló borászat összefogott Csobánc hegyének (badacsonyi borvidék) legjobb borait készíteni és hírnevét a világgal tudatni majd nekik azt eladni ! Mon, 25 May 2009 16:44:39 +0200